Iskolánkról

„Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

Szent-Györgyi Albert

A GRAND SCHOOL-SERVICE Nonprofit Kft. által fenntartott Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és Szakgimnázium.

Elképzelésünk a munkaerőpiacról kiszorult és leszakadó réteg színvonalas képzése Szabolcs-Szatmár Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar Megyékben Nyíregyháza-Ságvári Kertváros, Nyírpazony, Kemecse, Piricse, Nyírgyulaj, Vállaj, Petneháza, Kisléta, Kállósemjén, Gávavencsellő, Tolcsva, Nyíracsád, Nyíregyháza-Ungvár Sétány, Nyíregyháza-Krúdy Gy.u, Őr, Fehérgyarmat ésTiszalök településeken, hozzásegítve Őket ahhoz, hogy a mindennapi rohanó világunk aktív részeseivé válhassanak, ennek elengedhetetlen feltétele az élethosszig tartó tanulás, de legalább a középfokú ismeretek elsajátítása és az érettségi bizonyítvány megszerzése.

Ezen térségekre jellemző az alacsony iskolai végzettség és a nagy munkanélküliség, ezért iskolánk a szociálisan rászoruló embereket és a halmozottan hátrányos embereket is támogatni kívánja azzal, hogy a lehető legkevesebb önköltséggel próbálja megoldani a képzett társadalomba való integrálódásukat, hiszen sokan munka mellett, vagy sajnos munka nélkül, esetleg gyermek vagy gyermekek mellett (pozitív példamutatással!) kényszerülnek magukat tovább képezni az esetleges jobb munkalehetőségek reményében.

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és Szakgimnázium

2011/2012-es tanévben kezdte meg a működését esti munkarend szerinti gimnáziumi osztályaival,  Nyírpazony, Kemecse, Piricse, Nyírgyulaj és Tolcsva telephelyeken! (általános iskola épületében). Majd a 2012/2013-as tanévben bővültünk Petneháza, Vállaj, Kisléta telephelyekkel. Ezt követően a 2013/2014-es tanévben Gégény és Nyírtét településen is elindult a gimnáziumi képzés. A 2014/2015-ös tanévben viszont már Nyíregyháza-Ságvári Kertváros,  Nyíracsád, Gávavencsellő és Kállósemjén településeken is megtalálhatóak vagyunk! 2015/2016-os tanévben bővült telephelyeink száma a Nyíregyháza- Krúdy Gyula utca, Nyíregyháza- Ungvár sétány és Őr telephelyekkel.

2016/17-es tanévtől: Fehérgyarmat és Tiszalök telephelyeken!

A felvétel követelménye a betöltött 16 év! (min.8.osztály elvégzését igazoló bizonyítvány)

A 10. évfolyamon a heti óraszám 17.

A 11. évfolyamon a heti óraszám 17.

Az órákat tömbösítve tartjuk, heti 3 délután 40 perces órákkal!

(egy délután egy tantárgyat tanulnak)

A tanítás kezdési időpontja 16.00 óra!

Tandíj nincs!

Családi pótlék igényelhető 20 éves korig! Diákjaink ingyenesen igényelhetnek diákigazolványt (holdacskás)!

Nincsen kötelezően megvásárolandó tankönyv!

Minden tanulni akaró fiatalt és idősebbet várunk.

Amennyiben szeretne jelentkezni a gimnáziumi képzésre, úgy kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott telephely osztályfőnökével, akinek elérhetőségét megtalálja a telephelyek címszó alatt,

vagy néhány adat megadásával jelentkezhet online kényelmesen, vagy töltse ki a jelentkezési lapot, és küldje el levelezési címünkre:

4375 Piricse Petőfi u.5.

tel/fax:0642-786650

tel: 06 30/733-8003

 A jelentkezéshez szükséges:

  • a jelentkezési lap kitöltése,
  • a legmagasabb iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolata (szakmunkás vizsga bizonyítvány, valamint mellé a végbizonyítvány is (amiben látszik, hogy milyen tárgyakat tanult))
  • a személyi igazolvány, lakcímkártya, taj kártya másolata (mindkét oldal), OM azonosító ha van!

Üdvözlettel:

a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és Szakgimnázium vezetősége